Filosofera, meditera och massera

I dagens samhälle där det finns så många datorer, automatiska maskiner och snabba transporter behöver vi inte stressa så mycket egentligen. Vi måste lära oss att ta det lugnt.

Vi kan inte hinna med att se alla TV program, vara med överallt och ha alla prylar ändå. Vi måste lära oss att prioritera och tänka efter vad vi själva behöver och vill ha. Vad är viktigt för oss? Låter vi oss styras av reklamen? Grannarna? Arbetskamraterna?

Kan du stanna upp, tänka efter, bara vara, filosofera, meditera, få och ge massage? Det borde finnas tid till det. Tänk vad fort det går att skriva ut en A4 sida nu med en skrivare, jämfört med en skrivmaskin förr, för att inte tala om hur snabbt det går att ändra om man skriver fel. Det tillverkas prylar på löpande band, utan att en enda hantverkare behöver röra dem en enda gång med sin hand. Vad snabbt vi kan förflytta oss på motorvägen nu, jämfört med när vi hade häst och vagn. Tiden som blir över kan vi ägna åt att lära känna varandra och oss själva.

Det de borde lära sig i skolan är att prioritera och filtrera alla intryck som sköljer över dem. En stunds massage och meditation varje dag skulle vara obligatoriskt. Att rensa ut allt gammalt skräp först, är en förutsättning för att man ska kunna och vilja lära sig något nytt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0