FRA-lagen

Det kommer att bli politiska konsekvenser av att riksdagen röstade igenom FRA-lagen. Förtroendet för de borgerliga partierna och alliansen har sjunkit till botten. Riksdagen och regeringen har inte förstått vad de har gjort.

Lagen är till för vår säkerhet och kampen mot terrorism sägs det, men den leder till att alla blir osäkra och många får lust att bli terrorister i ilskan över idiotiska lagstiftare.

När Annie Johansson och Fredrick Federley fick till en återremiss trodde jag att det betydde att lagen skulle omarbetas rejält eller dras tillbaka. Jag trodde att de skulle komma tillbaka till hösten eller nästa år med ett nytt förslag. Istället kommer de tillbaka några timmar senare med samma lag uppsminkad med några tillägg. Det är fortfarande samma lag, alla blir avlyssnade, men fler ska kontrollera vad som avlyssnas, som om det blir bättre av det.

Kan det vara lagligt att stifta en sån lag överhuvudtaget, isynnerhet med en så snabb återremiss? Det borde vara mot reglerna. Konstitutionsutskottet ska titta på det.

FRA-lagen blir lagen som leder till Fredrik Reinfeldts Avsked i nästa val om inte tidigare. Fredrick Federley kunde ha blivit hjälte, men många ser honom som svikaren som gjorde det lättare att få igenom lagen. Han kanske är en svikare, men vad ska man kalla de andra borgerliga? Är det inte ett svek mot folket att rösta igenom en sådan lag? Birgitta Ohlsson avstod från att rösta, Camilla Lindberg röstade nej, men var var de under debatten?

Socialdemokraterna röstade nej nu, men förslaget kom ursprungligen från Bodström. Hur skulle socialdemokraterna ha röstat om de hade varit i regeringen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0