Uppfattning om verkligheten

Det är viktigt att försöka se flera sidor av allting. Det som är självklart för den ene kan vara oförklarligt för den andre. Även om man inte förstår eller håller med, kan man försvara andras rätt att få uttrycka det de känner och tänker. Den enes uppfattning av verkligheten kan vara skild från den andres uppfattning om verkligheten.

De som byter miljö och bryter med sina tidigare vanor kan tappa lite av sin balans. Både den tidigare verkligheten och den nya blir okänd mark.

Att ha både fötterna stadigt placerade på marken, betyder att man står stilla. Den som vill gå framåt måste våga lyfta fötterna, åtminstone en fot i taget. Men att lyfta en fot betyder att man kan tappa balansen. Det gäller att våga gå framåt, att till och med våga hoppa ibland.

Att ha den inre tryggheten att man vågar kliva omkring i okända rum är att ha sann frihet. En positiv personlighetsutveckling går ut på att man vågar möta både sitt inre och det yttre och omfamna det som är. Det betyder inte att man lämnar sina drömmar, värderingar och visioner, det betyder att man är mer sann mot sig själv och andra. Andras föreställningsvärld, åsikter och känslor stör inte det egna måendet.


För en del är naturgödsel värdelös skit, för den andra är det viktiga och nödvändiga näringsämnen som de behöver för att de ska få en riklig och god skörd.

Något som är skräp för någon, kan vara ett fynd för andra.

Vuxna människor som springer omkring och sparkar på en boll, kan tjäna miljoner på det. Det kallas fotboll och är väldigt viktigt för en del. För mig är det helt ointressant.

De populäraste bloggarna är de som handlar om mode, shopping, killar och fester. För mig är de värdelösa. Å andra sidan är det positivt att en del tjejer har det så bra och bekymmerslöst att de kan ägna sin tid till ytliga och dyra nöjen. Om det inte är en flykt från verkliga problem förståss.

Sex, skönhet, kärlek och gemenskap är positiva ord som används på modebloggar. Jag har ingenting emot sex, skönhet, kärlek och gemenskap, tvärtom. För mig är inte sex one night stands, skönhet är inte smink och senaste modet. Kärlek är inte att vara tänd på och gemenskap upplevs inte på fyllefester. Men det kanske är för att jag är en gammal avundsjuk gubbe och inte en ung populär tjej som jag tänker så.


Jag anser att Sverigedemokrater ska få säga vad de tycker och tänker. Även om jag tycker att man kan likna Sverigedemokrater med någonting som i rädsla kryper in i mörkret under en sten för att gömma sig och tugga på någonting gammalt.

Jag är för Sverige, demokrati, "svensk" kultur, familjen, lag och ordning också. Men, för mig är Sverige ett land som är öppet för nya intryck och invandrare, tolerant mot ovanliga människor och solidarisk mot de som har sämre förutsättningar.

Vi har åtminstone varit det förut, även om solidariteten och självbestämmandet har naggats i kanten på senare tid.

Demokratin förutsätter en frihet att förändra samhället efter nya förutsättningar. Traditioner och gamla föreställningar ska inte få hindra människor från att utveckla sig själva och vårt land.

"Svensk" kultur har växt fram i utbyte och kontakter med andra länder, kulturer och människor. Vi har en religion som kommer från mellersta östern, skriver med latinska bokstäver och räknar med arabiska siffror.

Familjer är viktiga för att skapa en grundtrygghet. Men, familjer kan se olika ut. Antalet medlemmar, vilka som ingår och varför kan vara olika för olika familjebildningar.

Lag och ordning behövs, men vilka lagar och vilken ordning förändras med nya förutsättningar och kunskaper.


Kommentarer
Postat av: Helena Palena

Självklart ska alla få säga vad dom tycker. Men nästa val blir det röra i riksdagen skulle jag tro. SD kommer att förstöra alla upptrampade stigar.



Men hallå! Har du annonsern på din blogg? Hur får man det?

2009-10-09 @ 19:03:55
URL: http://parnassen.wordpress.com
Postat av: Bengt

Gå in på http://info.blogg.se/ så ser du hur man får annonser på bloggen.

2009-10-12 @ 08:45:33
URL: http://bengtoalmstedts.blogg.se/
Postat av: delsbo forever

vad är det för skillnad på dej o en sverigedemokrat?krypa under en sten o gömma sej.......Hur ser din open minded familjesituation ut?

2009-12-30 @ 23:54:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0