Blocken förhindrar mångfalden

De två blocken i politiken har förhindrat mångfalden och nu har enfalden kommit in i riksdagen. Istället för en mångfald av nyanser av blått, grönt och rött, fick vi en gråblågrön och en grårödgrön röra utan större skillnader att välja mellan. Det är inte konstigt att det var så många som inte kunde bestämma sig förrän de sista veckorna, dagarna eller timmarna innan de röstade. De som skiljde ut sig från mängden var sverigedemokraterna. Alla andra partier var arga på dem, så det partiet kanske kändes som ett alternativ för de som var missnöjd med den övriga grå partiröran. Jag tror att många röstade på dem utan att granska deras politiska program närmare. Inte ens alla som stod på sverigedemokraternas lista har granskat deras politiska program i detalj, det har redan skett avhopp av den anledningen.

Nu har vi ett parlamentariskt läge där den blå alliansen har flest, men inte tillräckligt många mandat för att få egen majoritet.  Sverigedemokraterna blir vågmästare. Frågan är vad som händer nu. Ska alliansen regera vidare i minoritet eller ska de bredda underlaget och i så fall hur?

Det bästa vore att upplösa alla gamla block, och låta partierna utveckla sina egna ideologier. De låsningar som den gamla blockpolitiken skapade, hindrade alla partier och partiledare att uttrycka sin egentliga mening. Det blir en koncentration på partiledarna eller språkrören, för de är de enda som vet vilka överenskommelser de har gjort och varför. De övriga partirepresentanterna vågar inte säga vad de vill i rädsla för att de ska skada det egna blocket. Det blev ett otydligt mummel, utan klara besked om någonting.

Om vi befriar partierna och alla andra från blockerande låsningar, kan vi gå samman och bekämpa främlingsfientlighet, klimathot och andra viktiga problem på ett effektivt sätt.
Om vi låter mångfalden blomma, kan vi få enfalden och rädslan att försvinna. Då kan vi göra ett nytt val grundat på väl genomtänkta demokratiska beslut där alla kan delta.

Kommentarer
Postat av: Josef Boberg

<em>"Om vi befriar partierna och alla andra från blockerande låsningar, kan vi gå samman och bekämpa främlingsfientlighet, klimathot och andra viktiga problem på ett effektivt sätt.

Om vi låter mångfalden blomma, kan vi få enfalden och rädslan att försvinna. Då kan vi göra ett nytt val grundat på väl genomtänkta demokratiska beslut där alla kan delta."</em><strong>Jo... - Bengt</strong> - så är det ju.<em></em>

Nu ser Wi fram emot wår egen och hela landet Sveriges skuldfrihet;<strong>OM <A HREF="http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/09/11/ar-sverige-ett-gott-land-att-leva-uti">NATIONALEKONOMI</A> ÖVER <A HREF="http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/08/18/forstar-politikerna-folkets-vilja-2">POLITIKERNAS</A> NIVÅ</strong><em>”En rik turist kom in på byns hotell, lade en tusenlapp på disken och bad om en nyckel för att titta på ett rum. Hotellägaren blev glad, tog tusenlappen och sprang till kötthandlaren och betalade sin skuld på tusen kronor.Kötthandlaren sprang i sin tur till bonden och lämnade tusenlappen som han var skyldig. Bonden tog tusenlappen och sprang till mackägaren och betalade en skuld på disel.Mackägaren blev glad och sprang till byns hora och betalade sin skuld på 1000 kr. Hon sprang i sin tur till hotellet, glad i hågen lade hon upp tusenlappen på disken och gjorde sig därmed skuldfri på hotellet.Just då kom turisten ned, han var inte nöjd med rummet så han tog tillbaka tusenlappen som låg på diskan och drog därifrån. Det blev stor glädje i byn, ingen hade tjänat några pengar men alla blev skuldfria.”</em> - slut citat <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2008/05/06/intelligens-bl-a-humor">härifrån</A>.Om hur Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna - ”lätt som en plätt” fixar detta för hela landet Sverige <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2009/05/13/register-bloggrubriker/#comment-1397">HÄR</A>, <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/14/demokrati/#comment-1216">HÄR</A> - samt ej minst <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2009/05/13/register-bloggrubriker/#comment-1398">HÄR</A>.

2010-10-09 @ 15:15:37
URL: http://josefboberg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0