Galna vapenlagar.

 En vapenhandlare i USA sa att det är galningar som använder automatvapen och begår massmord. Vad ska man kalla vapenhandlare som säljer sådana vapen? En politik som har lagar som tillåter handel med vapen på ett sådant liberalt sätt är heller inte riktigt klok.

Ett argument för att tillåta privatpersoner att ha vapen är att man måste ha rätt att försvara sig mot alla galningar som har vapen. Det blir ett cirkelargument som skjuter sig själv i foten. USA lever kvar i en vilda västern tid, där var och en var tvungen att sköta sig själv och till och med vara beredd att skjuta andra om det var nödvändigt, för att cheriffen inte fanns eller var ute på prärien någonstans och varken hade mobil eller bil.

Nu i en mer civiliserad modern värld borde det bara vara militär, polis och licensierade jägare som har tillgång till vapen. Japan verkar vara ett mer civiliserat land än USA, de har nolltolerans mot vapen. Antalet skjutvapenrelaterade mord i USA var 9484, i Japan 11, år 2008.

Ungefär 9484 skjutna per år, är 26 om dagen. Det är massakrer varje dag i USA, inte lika koncentrerat som skolmassakern i Newtown, och inte med så många barn iblandad, men ändå lika många, varje dag.

Barack Obama lovar att göra allt för att stoppa tragedier likt den i Newton. Ja, det är på tiden, men måste det till en koncentrerad tragedi för att komma på det. Är mord här och där, utspritt över hela landet inte en tillräckligt stor tragedi för att politiker ska få upp ögonen för problemen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0