Newsmill

Newsmill har stängt kommentarsfunktionen för att hånfulla och hotfulla kommentarer tagit över i en del av trådarna. Kommentarer har varit en självklar del av Newsmill.

Deras förhoppning är att åter kunna öppna kommentarsfälten när de funnit sätt att förbättra tonen.

Internet har blivit det fria ordets arena. Alla får skriva det de vill och de etablerade medierna står inte längre oemotsagda. Kommentarer lyfter debatten, men en del använder möjligheterna att uttrycka sig till personpåhopp, hat och rena hot.

Jag tycker det är synd att det inte längre är möjligt att kommentera på Newsmill. Personpåhopp och hat är inte bra, men bör bemötas med motstånd, inte med tystnad och nerläggning av kommentatorsmöjligheterna.

Om man bemöter dumheter och fördomar så är det lättare att bekämpa dem än om man gömmer undan och tystar ner dem. Det blir lätt en egen grupp av människor som känner sig utanför samhället och hetsar varandra till att bli mer extrema om de inte får lufta sina åsikter.

Troll spricker om de kommer ut i ljuset, sägs det. Jag tror det är sant även med ljusskygga åsikter. Det kan också vara så att små problem kan växa sig stora om de som upplever problemen inte har möjlighet att ta fram dem i ljuset.

Jag hoppas att Newsmill öppnar kommentarsmöjligheterna igen. Man känner sig mer delaktig och engagerad i debatter och händelser i samhället om man kan vara med och kommentera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0