Klippt bild av verkligheten

 
En tidning som heter ”Nya Tider” kom i postlådan. Bakom Nya Tider, som drivs av bolaget AlternaMedia, står flera personer som tidigare var drivande i Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag.
De försöker få nya prenumeranter genom att göra reportage om spelmansstämmor i Dalarna och Hälsingland.
De har en bild på inmarschen till stämman i Delsbo. För att det ska passa in i deras propaganda så har de klippt bort Lisa, en av fanbärarna.
 
                        Min bild av uppmarschen till Forngården där både Lisa och Lennart är med

Det är typiskt för nationalister, rasister och högerextrema att de bara tar med delar av verkligheten.

Folkmusiken är ett globalt språk som kan förstås av alla, oavsett varifrån utövarna och åhörarna härstammar, sa författaren Anna-Karin Palm när hon högtidstalade vid årets Bjuråkersstämma, det håller jag med om.

Kulturen utvecklas och förändras med tiden. Nationalisterna vill värna svensk kultur, men vad är svensk kultur? Sanningen är den att vi alltid har hämtat intryck, människor och idéer från andra länder. Vi har en religion som kommer från mellersta östern. Vi skriver med latinska bokstäver och räknar med arabiska siffror.

 När inlandsisen låg tjock över Sverige, fanns inte en enda kotte här. När den smälte undan vandrade de första människorna in, sedan har människor vandrat in och ut hela tiden.

Framtidens kultur blir en blandning av nytt och gammalt, med influenser från hela världen. Ett multikulturellt samhälle där individen är fri att välja själv och välja om hur många gånger som helst, oberoende av familje och kulturbakgrund.
 
Tidningen ”Nya Tider” försöker att skapa en bild av hur Sverige är, har varit och kommer att bli, som inte stämmer. Jag hoppas och tror att det inte blir en ny tid för nationaldemokrater, rasister och fascister.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0