Vem är värsta skurken?


Den 17 juni 1972 arresterades fem män efter att ha gripits på bar gärning för ett inbrott i det demokratiska partihögkvarteret i Watergate. Att få fram information om sina politiska motståndares avsikter inför valet senare samma år torde ha varit motivet till inbrottet. En tid senare började hela skandalen nystas upp och kopplingarna till Nixon och hans stab stod klara. Watergateaffären, Watergateskandalen eller Watergate var den politiska skandal under 1972-1974 som slutade med att den amerikanske presidenten Richard M. Nixon tvingades att avgå.

Nixon var en skurk för att han ville ha information om sina politiska motståndare.

Nu 2013 lyssnar hemliga telefonövervakningen av hela världen. Europeiska unionen hör till den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA:s prioriterade avlyssningsmål.
"Att neka NSA tillgång till sådan data skulle utsatta vår nation för stor risk. Det här är ingen lek. Det är på riktigt" skrev tidigare säkerhetspolitiske rådgivare general James L. Rogers.

Om Nixon var en skurk vad är dagens president och regering då?

Kritik mot avlyssningen kommer från,  James Sensenbrenner Jr, republikan och en av männen bakom just the Patriot Act, kom nyligen ut som en stenhård kritiker av hur hans lagförslag används för att spionera på vanliga amerikaner.

– Det är hög tid för att sätta stopp för det här, säger han till New York Times, det tycker jag med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0