Mycket bildning för pengarna.

Nu planeras nedskärningar på studieförbunden i  Hudiksvalls kommun. Närmare 70 procent, av 1,2 miljoner ska skäras ned enligt förslaget.

Jag tycker att Hudiksvalls kommun borde satsa 1,2 miljoner på Studieförbunden. 1.2 miljoner på 430 000 timmar blir ungefär 2,79 kr i timmen, det är mycket bildning för pengarna. Det kallar jag lönsam investering.

Det är inte bara kommunen som behöver fundera på hur pengarna och energin ska användas effektivt. Det behövs en omfattande omställning av inställningen till allt möjligt om vi ska bli av med ett ohållbart beroende av olja och kärnkraft. Vi kanske måste använda hästkrafter för lokala transporter, istället för att äta upp hästar som har transporterats globalt t.ex..

Man kan studera och fundera på mycket i en cirkel i ett studieförbund. För den som känner sig ensam och lite snurrig på allt som händer kan det vara bra att gå i en cirkel tillsammans med andra för att få handledning och gemenskap. Jag tror att det krävs mer anslag, inte mindre, för att ta itu med den folkbildning som behövs för att ställa om till ett hållbart samhälle.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0