Det finns mycket fisk i världen


Det finns mycket mer fisk i världen än tidigare uppskattningar visat enligt Vetenskapsradion.

De nya resultaten visar att det kan finnas åtminstone tio gånger mer av fisksläktet Cyclothone än alla andra fiskar tillsammans. Men de små och självlysande fiskarna är ganska okända.
Tidigare har man uppskattat den mesopelagiska fisken till 1000 miljoner ton, nu handlar det om åtminstone 10 000 miljoner ton,
 Cyclothone finns inte i svenska vatten. De är så kallat mesopelagiska, de lever ute i vattenmassan och finns ute i de stora oceanerna. De finns på mellan 200 och 1 000 meters djup. Det är en självlysande djuphavsfisk
Det är spanska och norska havsforskare, verksamma vid King Abdullah University i Saudiarabien, som har gjort en forskningsexpedition runt hela ekvatorn.

Vad vet vi egentligen om utfiskningen och djuphavet? Om det fiskas 100 miljoner ton fisk per år och det finns 10 000 miljoner ton, då finns det hundra gånger mer fisk i havet än det fiskas. Fiskarna förökar sig varje år, så om man räknar på det viset borde det inte vara något problem med utfiske.
Problemet är att, viss fisk i vissa vatten fiskas mer än beståndet tål. Östersjön skulle kunna ge mycket mer fisk om man anpassar fisket så att det blir balans mellan torsk, skarpsill, plankton och alger.
Odlingen av alger, musslor och fisk i världen ökar. Det behövs mer kunskap om havet, vattenodling och dess möjligheter. Vi bör gå till botten med alla de möjligheter som finns. Kanske en liten självlysande djuphavsfisk kan visa oss att vi behöver mycket mer upplysning  om tillståndet i vår värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0