Sex är farligt

En massör får 3 månaders fängelse för att ha gett en kvinna orgasm. Budskapet är att sex är farligt, fult och ett övergrepp på kvinnan (även om hon får orgasm) och mannen ska straffas.

Om det hade varit en man som blivit tillfredsställd av en kvinnlig massör och han hade betalt för det, skulle han ha blivit åtalad för att ha betalat för sexuella tjänster, enligt prostitutionslagen.

Massören gjorde fel, massage i Sverige har inget med sexuella tjänster att göra. Men 3 månaders fängelse och 59 500 kr i skadestånd är att gå för långt.

Varför gick kvinnan tillbaka till massören om hon hade känt obehag tidigare? Det finns gott om kvinnliga massörer. Hur kunde hon få orgasm om hon kände sig så äcklad? Varför sa hon inte ifrån, när han frågade om det kändes bra? Har kvinnan inget ansvar? Att kvinnan ångrar sig efteråt, är det mannens fel? Ska mannen betala för att kvinnan ångrar sig?

Det är viktiga frågor, som ingen eller få öppet vågar ställa. För att få balans i jämnställdhetsdebatten måste sådana och andra frågor ställas.

Män ligger illa till på många sätt. Vare sig han ger eller får sexuell massage, är det hans "fel". Trots att kvinnor oftare slår män än män slår kvinnor, enligt undersökningar, uppmärksammas bara mäns våld mot kvinnor.

Om både mannen och kvinnan är onykter och har sex, är det mannen som är "skyldig", hon har inget ansvar.


Kommentarer
Postat av: Malin

jösses :O

2008-03-05 @ 10:51:55
URL: http://Chakrat.blogg.se
Postat av: Anonym

läste igenom dina bloggar, du skriver bra. intressanta perspektiv,

2008-03-05 @ 10:56:14
URL: http://phewf.blogg.se
Postat av: O R A N G E

haha, vad sjukt!

2008-03-05 @ 17:24:07
URL: http://orangeapelsin.webblogg.se
Postat av: Lena Brolin

Hej Bengt!

Jag gillar verkligen din blogg! Jag tycker du tar upp intressanta ämnen, och tycker också oftast som du. I detta fall har jag dock en lite annan inställning. Jag är själv massör och zonterapeut, som du vet. Och du och jag har diskuterat detta förut. Jag tycker att det var helt riktigt att mannen fälldes i detta fall. Straffet (och straffsystemet över huvud taget)kan ju alltid diskuteras, men för mej är det självklart att han har gjort ett STORT proffessionellt misstag. Om kvinnan och mannen ville ha sex, så kunde de alltid ha haft det, men INTE under behandling. Det är alltid terapeutens ansvar att en behandling går till på ett proffessionellt sätt, även om kunden förväntar sig annat. Om en kund bokar en massage så ger terapeuten en massage, INGENTING ANNAT! Om både kunden och terapeuten vill ha sex tillsammans, så kan de ha det EFTER behandlingen. Det måste alltid vara klart och tydligt vad kunden betalar för, och att den alltid får det den betalar för och inget annat. Annars kanske många inte skulle våga gå och få massage alls i rädsla för sexuella övergrepp. Till och med i Danmark, där man kan få "det lille extra" inbakat i en massagebehandling, är det mycket noga att det framgår vad som ingår i behandlingen när den bokas.



Tack för en jättebra blogg!

STOR kram och puss i ljumsken!

Lena.

2008-08-20 @ 14:21:52
Postat av: Bengt

Kul att du gjorde en kommentar till slut.

Jag tycker också att det ska framgå vad som ingår i behandlingen.

Massören har överklagat domen och hävdar att han uppfattade att kvinnan var med på det han gjorde.Han kanske missuppfattade henne, men 3 månaders fängelse är att ta i för mycket för det misstaget.

Varför är det annorlunda i Danmark än i Sverige? Varför går det bra att få "det lille extra" där, men inte i Sverige?

2008-08-25 @ 16:19:08
URL: http://bengtoalmstedts.blogg,se
Postat av: Bengt

Sexmassör får lindrigare straff

Nu har hovrätten för nedre Norrland dömt mannen för sexuellt ofredande, men till villkorlig dom. Han slipper alltså fängelse. Rätten anser att straffvärdet inte är så högt att det finns skäl för fängelse. Massören är dessutom tidigare ostraffad och rätten bedömer att det inte finns anledning att anta att han skulle göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Den villkorliga domen innebär att han måste sköta sig under prövotiden på två år. Skadeståndet på nära 60 000 kronor till kvinnan står fast.

2008-12-05 @ 14:58:42
URL: http://bengtoalmstedts.blogg.se/
Postat av: Calle Rehbinder

Har du någon referens gällande detta fall, någon länk till fakta om detta fall?



Jag anser att Lena Brolin överdriver en smula - självklart förväntas man som professionell utövare av ett yrke att just utöva sitt yrke, men om nu den här kvinnan fick en orgasm, så har jag extremt svårt att föreställa mig hur det skulle kunna gå till utan minsta medgivande och medverkan från kvinnan själv.



Det som händer mellan två människor i ett rum kan inte alltid begränsas till givna roller och ursprungsöverenskommelser. Saker och ting förändras, inte minst relationer mellan människor. Det låter lite skumt hela grejen, och jag har väldigt svårt att se hur det hela skulle kunna få sådana skarpa konsekvenser om det hade rört något annat än sex.



Det finns en extrem sexualskräck inbyggd i hela samhället, och eftersom det är en kollektiv neuros, så är det extra svårt att bryta den.



Det skulle som sagt vara väldigt intressant att få ta del av mer fakta om just detta fall.

2009-10-30 @ 20:31:49
URL: http://tantrikblog.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0