Lingon

Lingon

Jag vet inte hur många lingon det finns i världen, men det finns i alla fall en hel del av dem i skogen. Många fler skulle vara intresserad av att ta vara på dem om de värderades till mer än 8 kronor kilot.
Lingon är en förnyelsebar produkt. Jag plockade många ifjol och i år har det växt upp nya, på samma ställe. Vi bör ta tillvara naturens förnyelsebara tillgångar.
Sylt, saft och dricka av naturliga råvaror är mycket godare och nyttigare än det smaksatta kemiska eländet de säljer i affärerna och kallar sylt eller dricka.

Vem är värsta skurken?


Den 17 juni 1972 arresterades fem män efter att ha gripits på bar gärning för ett inbrott i det demokratiska partihögkvarteret i Watergate. Att få fram information om sina politiska motståndares avsikter inför valet senare samma år torde ha varit motivet till inbrottet. En tid senare började hela skandalen nystas upp och kopplingarna till Nixon och hans stab stod klara. Watergateaffären, Watergateskandalen eller Watergate var den politiska skandal under 1972-1974 som slutade med att den amerikanske presidenten Richard M. Nixon tvingades att avgå.

Nixon var en skurk för att han ville ha information om sina politiska motståndare.

Nu 2013 lyssnar hemliga telefonövervakningen av hela världen. Europeiska unionen hör till den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA:s prioriterade avlyssningsmål.
"Att neka NSA tillgång till sådan data skulle utsatta vår nation för stor risk. Det här är ingen lek. Det är på riktigt" skrev tidigare säkerhetspolitiske rådgivare general James L. Rogers.

Om Nixon var en skurk vad är dagens president och regering då?

Kritik mot avlyssningen kommer från,  James Sensenbrenner Jr, republikan och en av männen bakom just the Patriot Act, kom nyligen ut som en stenhård kritiker av hur hans lagförslag används för att spionera på vanliga amerikaner.

– Det är hög tid för att sätta stopp för det här, säger han till New York Times, det tycker jag med.

Klippt bild av verkligheten

 
En tidning som heter ”Nya Tider” kom i postlådan. Bakom Nya Tider, som drivs av bolaget AlternaMedia, står flera personer som tidigare var drivande i Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag.
De försöker få nya prenumeranter genom att göra reportage om spelmansstämmor i Dalarna och Hälsingland.
De har en bild på inmarschen till stämman i Delsbo. För att det ska passa in i deras propaganda så har de klippt bort Lisa, en av fanbärarna.
 
                        Min bild av uppmarschen till Forngården där både Lisa och Lennart är med

Det är typiskt för nationalister, rasister och högerextrema att de bara tar med delar av verkligheten.

Folkmusiken är ett globalt språk som kan förstås av alla, oavsett varifrån utövarna och åhörarna härstammar, sa författaren Anna-Karin Palm när hon högtidstalade vid årets Bjuråkersstämma, det håller jag med om.

Kulturen utvecklas och förändras med tiden. Nationalisterna vill värna svensk kultur, men vad är svensk kultur? Sanningen är den att vi alltid har hämtat intryck, människor och idéer från andra länder. Vi har en religion som kommer från mellersta östern. Vi skriver med latinska bokstäver och räknar med arabiska siffror.

 När inlandsisen låg tjock över Sverige, fanns inte en enda kotte här. När den smälte undan vandrade de första människorna in, sedan har människor vandrat in och ut hela tiden.

Framtidens kultur blir en blandning av nytt och gammalt, med influenser från hela världen. Ett multikulturellt samhälle där individen är fri att välja själv och välja om hur många gånger som helst, oberoende av familje och kulturbakgrund.
 
Tidningen ”Nya Tider” försöker att skapa en bild av hur Sverige är, har varit och kommer att bli, som inte stämmer. Jag hoppas och tror att det inte blir en ny tid för nationaldemokrater, rasister och fascister.

RSS 2.0