Moderater och miljöpartister

Moderater anser att människor motiveras av status, makt och pengar. Därför är det viktigt att företag och företagsledare får fria händer att leda företag och samhälle. Morot, piska, lag och ordning får människor att arbeta.
Det är viktigt med ekonomisk tillväxt för att folket inte ska bli passiva arbetslösa människor som driver omkring och ställer till kaos. Basinkomst, där människor får pengar utan arbete eller krav leder till att samhället faller samman.

Miljöpartister anser att människor motiveras av kärlek till livet, naturen, varandra och sig själva. Därför är det viktigt att människor är fria att upptäcka, vårda och sköta om sig själva och naturen. De fria människornas intressen och drivkraft att lära sig mer om allt möjligt får samhället att utvecklas. Därför leder basinkomst till att möjliggöra för människor att utveckla sina intressen och samhället.

Moderater och miljöpartister verkar vara varandras motsatser, men en syntes skulle kunna vara att den initiativförmåga och engagemang  som moderatarena tillskriver företagare och företagsledare gäller alla människor om de får chansen. Om den tillväxt som moderaterna tycker är så viktig när det gäller ekonomi istället inriktade sig på mänsklig utveckling, en tillväxt i visdom, kunskap, kärlek, välmående eller något annat som är positivt för människor och samhälle, då skulle även miljöpartister vara positivt inställd till tillväxt.


RSS 2.0