Erotisk tillväxt


Man pratar om ekonomisk tillväxt, att det är så viktigt. Det ska vara en ökad omsättning av varor och tjänster. Det vi borde ha är en ekologisk och erotisk tillväxt, det vore mer logiskt.
Den ekonomiska tillväxten är inte relevant i en tid och i en värld där robotar och datorer tar över en hel del av produktionen av varor och tjänster. Om vi dessutom skaffar solceller och vindkraftverk så behöver vi inte köpa energi heller. De flesta har redan mer prylar och maskiner än de hinner använda, varför ska de då köpa ännu mer?
Det vore bättre att ha ekologisk tillväxt, mer gröna skogar och ängar, mindre öken skulle vara en bättre målsättning för samhället. Mer fisk i havet, mer träd i skogen och morötter i trädgården. Att vidta åtgärder för ökad tillgång av näringsämnen för de gröna växterna skulle ge en mer harmonisk värld än att skapa konstgjorda arbetstillfällen för att få ökad tillväxt i pengacirkulationen.
Erotisk tillväxt skulle kunna vara ett mått på ett ökat utbyte av kärleksfulla möten. En stimulering av de faktorer som gör att människor möts och lär känna varandra tror jag ger större tillfredställelse för mänskligheten än ekonomisk tillväxt, åtminstone i den ekonomiskt rika delen av världen. Om erotisk tillväxt skulle vara ett av samhället prioriterat område då vore de som har kurser om sex och samlevnad vara de personer som de flesta såg upp till som föredömen.


Rasism är ingen åsikt

Rasism är ingen åsikt, rasism är en fördom. Man får ha vilka åsikter man vill, men man kan inte räkna med att bli oemotsagt om man hävdar att ens fördomar ska respekteras som vilken åsikt som helst.
Det är en skrämmande utveckling att fördomar och rädslor får så stor spridning i samhället. Att en sådan som Björn Söder får vara talman i Sveriges riksdag gör att jag börjar tappa  förtroendet för Sveriges riksdag.
Det är inte invandringens fel att Sverige har förändrats. Den borgerliga regeringen lade grunden för SDs framgångar genom privatiseringar, skattesänkningar för de rika, försämringar i sjukkassan och andra nyliberala åtgärder. Människor blev mer otrygga och då kommer SD och skyller på invandrarna och tiggarna, när de istället borde skylla på de som i verkligheten har försämrat välfärdssamhället.
Jag var inte född på 30-talet, men om man läser om hur det var då i Tyskland så kan man känna igen retoriken. Skillnaden är att vi vet nu eller åtminstone borde veta hur illa det kan gå om sådana krafter får fritt spelrum.


RSS 2.0