Donald Trump är en karikatyr av amerikanen.

Donald Trump är en karikatyr av amerikanen. En rik, skrytsam, högljud, fördomsfull och okunnig man med dålig självinsikt. De får en president som speglar den amerikanska urtypen. En person som skjuter först och frågar sen, har varit hjälten sedan vildavästerntiden.
De som röstade på honom vill tillbaka till 50-talet när USA var störst, bäst och vackrast. De vill inte ha en modern värld där kvinnor, färgade och minoriteter har inflytande. De vill inte ifrågasätta sina gamla föreställningar och behöva ändra på sina vanor.
Den globala ekonomin och teknikens utveckling har förändrat förutsättningarna för att behålla den gamla världen och värderingarna.
De vita outbildade männen är rädda för framtiden och röstar på Trump i panik för att förhindra förändringarna. Donald Trump är 70 år och har det mesta av tiden bakom sig, liksom att hans verklighetsbild inte har någon framtid.  De som stödde Hillary Clinton ville ha det ungefär som det är, men utan någon entusiasm.
Bernie Sanders är visserligen 75år, men han har många unga engagerade anhängare som kan spela en stor roll i framtiden. Ungdomar har framtiden framför sig till skillnad från Trump och hans svans.  


RSS 2.0