Vem ska betala?

Det har varit en diskussion i samband med Delsbostämman om att spelmän som inte går i tåget får betala 50 kr i inträde.
Vem som ska betala, vem som ska få betalt och vem som ska jobba eller gå gratis, det vet jag inte. Det finns många olika synvinklar på det.
Jag tror att om var och en gör det den är bra på, kan, orkar, vill och tycker är roligt så blir det bra. Alla delar behövs för att det ska bli en helhet.
Om de som tycker om att spela får spela, de som gillar att dansa får dansa och de som har folkdräkter får tillfälle att klä upp sig, så blir alla glada. Andra går på stämman för att de tycker om att vara sociala och få träffa gamla vänner eller få nya vänner.
Själv gillar jag att fotografera och stämman är ett bra tillfälle att få fotografera många glada, vackra, trevliga människor. En del har vackra folkdräkter, andra har en spelglädje som syns och många njuter av att få dansa till bra musik.
För att en stämma ska bli bra behövs det många olika funktioner förutom de som spelar och dansar, det behövs de som arrangerar och organiserar, de som jobbar med att bära, snickra, resa tält och de som gör kolbullar, kokar kaffe och tar betalt.  
Ur min synvinkel kan man se det på olika sätt också. Å ena sidan, fotomodeller är dyra, å andra sidan kostar det att anlita en fotograf för att ta ett fotografi. Jag är glad att få fotografera och att många uppskattar att de får se mina bilder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0