Delsbo en central ort i norra Hälsingland.

Delsbo i Dellenbygden är en central ort i norra Hälsingland. Delsbo ligger mitt emellan Hudiksvalls stad, Ljusdal och Järvsö. Det är en gammal kultur bygd med en ännu levande kultur med folkdräkter, folkmusik och folkdans. Delsbostämman som alltid äger rum första söndagen i juli i Delsbo är en populär folkmusikfest och mötesplats för musiker, dansare och alla andra som gillar att träffas i trevlig gemenskap på en vacker plats.
Dellenbygden har en unik natur tackvare att en meteorit slog ner i området för 90 miljoner år sedan, det skapade ett landskap med blånande berg och djupa sjöar. Vi har stora möjligheter att erbjuda besökande en vacker natur, badplatser, utsikter, fiskevatten och ett aktivt friluftsliv. Det finns möjligheter till ett aktivt friluftsliv både på sommar och vinter, vandringsleder och skidspår görs i ordning i skogar, berg och sjöar. De som vill cykla på våra vägar i skogen eller på en dressin på Dellenbanan eller ro med kyrkbåtarna kan få en rolig konditionsstärkande och trevlig upplevelse.
De som vill ha personlig utveckling med hjälp av yoga, qigong, massage och andra hälsosamma aktiviteter kan gå kurser eller få behandlingar i Dellenbygden. Många människor med kulturella, miljö och hälsointressen har flyttat till Dellenbygden för vår vackra natur och kulturella gemenskaps skull. Vi har till och med fått en frisörska som är miljöcertifierad av organisationen Grön salong!
De som vill dansa både gammal dans och moderna danser och de som vill träna muskler och sjunga i kör har alla nöjligheter att utöva sina intressen i Dellenbygden. Våra musiker kan lära ut gamla folkliga låtar på fiol och de som vill sticka en vacker Delsbotröja kan också lära sig det.
Det finns många aktiviteter och fördelar att bo och besöka Dellenbygden. Det vi behöver är fler bostäder för fast boende och fler möjligheter för tillfälliga besökare att bo på hotell, vandrarhem och campingar. Det behövs också fler som på heltid med lön kan samordna, uppmuntra och stötta alla kreativa människor i bygden. Det behövs också anställda med placering i Dellenbygden som kan presentera allt det vi har att erbjuda i vår vackra bygd.
De som arbetar ideellt gör ett gediget och bra arbete, men det behövs också någon eller några som har som arbete med lön för att driva projekt, kontakter, information m.m.


RSS 2.0