Dellenbygden

En gång för mycket länge sedan slog det ner en meteorit i det som nu är Dellensjöarna. Det blev en stor smäll, om inte dinosaurierna dog ut då så blev de åtminstone väldigt uppskrämda. När starka krafter från yttervärlden och moder jord möts då uppstår något nytt. Den smällen resulterade i det som en del nu kallar världens vackraste krater, Dellenbygden.
Utsikt från Avholmsberget

På samma sätt är det nu i vår tid när de nyinflyttade med energi och idéer möter den gamla bondekulturen, det uppstår något nytt, kreativt och vackert. På 70-talet, med den tidens gröna våg, kom det många nya människor till Dellenbygden, de hade nya idéer och levnadssätt och det kanske uppstod några konflikter, men jag tror att både gamla dellenbygdsbor och gröna vågare har haft glädje och nytta av varandra. Kulturen blomstrar i Dellenbyden tackvare att gamla sedvänjor, folkmusik och folkdräktstraditioner berikas med influenser och människor från övriga världen.
Uppmarsch från kyrkan till Delsbostämman


Företagsamheten i Dellenbygden är stor. Förutom grundarna till MONITOR som är Sveriges främsta affärssystem för tillverkande företag och ett internationellt företag med representation i 10 länder och ca 200 anställda, som är född i Dellenbygden, har vi fått nya företag som Senseair och  Björn Lundén Information AB tackvare duktiga gröna vågare med nya idéer.
Björn Lundén Information AB har drygt 110 medarbetare. Björn Lundén Information är ett kunskaps- och utbildningsföretag som sedan starten 1987 förenklar vardagen för små och medelstora företag. Främst genom att erbjuda moderna programlösningar, begriplig information och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och anställda.
SenseAir AB är den största privata arbetsgivaren i Delsbo och världsledande på sensorer för klimatstyrning. Nu riktar företaget också in sig mot bilindustrin då man har utvecklat en ny alkomätare som ska byggas in i bilar.
RSS 2.0