Den nationella socialkonservatismen

Den nationella socialkonservatismens grunder bör granskas. Sverige är ett geografiskt begränsat administrativt område. De som bor där och har fått medborgarskap av födsel eller efter att ha flyttat in är svenska medborgare. Var och en har rätt att tro, vara och ha de intressen de själva väljer. Ingen stat eller parti kan bestämma den enskildes tro, kultur, läggning eller intresse. Sedan är det självklart att människor tar intryck och påverkas av sin omgivning. Det är också så att i en demokrati beslutar man gemensamt om gemensamma angelägenheter, det är de argument som flest finner vara bäst som bestämmer besluten oavsett vem som kom med förslaget.

Vi har alltid fått intryck och kunskaper från andra delar av världen. Det har hela tiden skett utbyte av människor och idéer från andra länder. Den stora skillnaden nu jämfört med förut är de kommunikationer vi har nu jämfört med förr, det gör att det är fler som har möjlighet att förflytta sig nu. Innan vi hade tåg, bil, radio, TV, datorer och flygplan var det svårt att få kontakt med andra människor och kulturer, därför var det den lokala kulturen och vanorna som var det enda man visste av eller kände igen.

Den nationella socialkonservatismen vill tillbaka till en tid när vi hade begränsade kunskaper om omvärlden, sämre tekniska möjligheter och en allmän okunskap. De romantiserar en förgången tid när Sverige var ”svenskt”. De glömmer den fattigdom och inskränkthet som var då.

De glömmer att vår religion kommer från mellanöstern, vi skriver med latinska bokstäver, räknar med arabiska siffror och att potatisen kommer från indianernas Amerika.


STÄLL OM

Att ställa om till en miljövänlig, klimatvänlig och människovänlig livsstil är bra, roligt och livskvalitéhöjande. En del tror att omställning är svårt, krävande, dyrt och besvärligt, men egentligen är det tvärtom.

Man behöver inte bli en fanatisk renlevnadsmänniska, vegan och bo i en koja för att ställa om. Det viktiga är att ta de första stegen och upptäcka att det är positivt även för en själv att trappa ner på konsumtion, stress, statusjakt och att hänga med i senaste modet.

Maria Soxbo ägnade år åt att jobba åt modemagasin, sedan kom hon på bättre tankar och har bland annat skrivit boken ” STÄLL OM” där hon vill visa att det fina med omställningen är att de allra flesta av oss har allt att vinna på den.

 

RSS 2.0