En ny tid

Det är en ny tid eller new age som en del säger. Moderna människor tar till sig nya kunskaper och intryck. Moderna människor lyssnar inte på väckelsepredikanter som pratar om mörker och ondska.

Tiden när folket trodde på och följde en predikant är förbi. Nu vill människor tänka själva, de vill vara kloka gummor och gubbar som är upplysta och personlighetsutvecklade. De vill ha andlig tillväxt med hjälp av yoga, meditation och mycket mer. Det är så mycket nytt och gammalt som blandas att det är svårt att veta vad man ska tro på. Då är det risk att man gör det lätt för sig, ansluter sig till någon lära som säger sig veta sanningen och slutar att tänka själv.

Vilka det är som är falska och förvillar och vilka som inte är det, är inte så lätt att veta. Allt som är nytt är inte fel, allt gammalt är inte rätt. Bibeln tolkas olika av olika riktningar, vilken inriktning är rätt? Det kanske finns fel i Bibeln också, eller är den felfri? Kanske finns läror och visdomar i andra kulturer och traditioner som är lika mycket sant? Eller finns det bara en enda rätt tolkning av Bibeln, Gud och sanningen?

Det man kan göra är att acceptera att man inte kan veta och förstå allt. Att livet är ett mirakel och mysterium, ta till sig det man kan och lämna resten och med vishet och en kärleksfull inställning meditera över livets mysterier.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0