Vänner och fiender


Världen är inte svartvit, det finns många nyanser av allting. Man kan tro, tänka och tycka lika som någon annan på de flesta sätt, men ändå ha en annan åsikt i någon annan fråga.

Ingen håller med till 100 % av allt det någon annan säger eller gör. Det man kan göra är att stå för det man själv tycker och tänker i sakfrågan, utan att gå till personangrepp eller bli fiende till någon som inte håller med. Om man betraktar de som inte håller med som en fiende, blir man till slut fiende med alla.

Å andra sidan om man håller med i allt det som vänner säger och gör, hamnar man till slut i en ohållbar situation. Man måste försvara allt som vännerna gör, även om man egentligen inte håller med. Vännernas fiender blir mina fiender.

Ecpat bekämpar övergrepp på barn, det är bra. Men det betyder inte att man håller med om allt de gör. Det kan gå till överdrift och bli obalans om en organisation eller förening är så behjärtarns värld i sina strävanden att de inte får kritiseras eller granskas. Om de som kritiserar Ecpat, blir anklagade för att vara pedofiler eller sexgalningar, bara för att de ifrågasätter en del av deras påståenden, då är det inte bra.

Att utvidga pedofili och barnpornografibrott till de som är attraherad av ungdomar som är under 18 år, gör att man utvidgar gränserna för långt och det blir ett hån mot de fall av verkliga övergrepp mot barn som förekommer.

Att kalla frivillig sex för våldtäkt, för att den ena parten inte har åldern inne, är att degradera ordet våldtäkt.

Problemet med ensidig debatt, överdrivna anklagelser och personangrepp är dels att en del kan bli oskyldigt anklagade och att lösningar på de verkliga problem som finns förhindras.

Att hysteriskt och överdrivet skrämma barn och föräldrar för pedofiler, gör mer skada än nytta. En saklig debatt med verklig fakta, skulle ge en mer balanserad syn på risker och faror.

Att införa en FRA-lag på grund av terroristhot mot Sverige är skrämma med spöken som i stort sett inte finns. FRA-lagen och liknande lagar är ett hot mot Sveriges frihet och demokrati i mycket större utsträckning än vad eventuella terrorister är.


Kommentarer
Postat av: Johanna Sjödin

Skrämselpropaganda som inte står i relation till verkligheten är i sig ett hot.

2008-07-17 @ 15:39:44
URL: http://johannasjodin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0