RFSU?

Riksförbundet för sexuell upplysning är till för att upplysa om sex och samlevnad. De har ingen upplysning om tantrisk och taoistisk syn på sexualitet och kärlek.

De tantriska och taoistiska traditionerna har en utvecklad syn på sexualiteten. Det är en syn på sexualitet, känslor, kärlek och andlighet som omfattar alla sinnen. En helhetssyn som har rötter tusentals år tillbaka i tiden. Även om de former av tantra och tao som lärs ut nu i västerlandet har anpassats till nutida och västerländska förhållanden, så bygger den på traditioner från Kina och Indien.

Är RFSU en organisation för bevarandet av vår kultur och vårt samhälles traditionella värderingar? Är de rädd för att det ska bli så stora konsekvenser av förändrade förhållningssätt att de undertrycker upplysningarna om tantra och tao?

De kommer inte att lyckas. När inte RFSU har kurser och information som är inspirerad av tantra och tao, så är det andra som har det.

Det finns ett växande antal kurser och böcker som är inspirerade av tantra och tao. I Tyskland finns det många tantraskolor och tantrainstitut. Det blir också allt fler kurser i Sverige. Det har till och med startats utbildningar till erotikpedagoger.

Det är synd om en organisation som RFSU blir sedd som en förstelnad gammal institution, bara för att de inte bejakar de möjligheter som finns. Riksförbundet för sexuell upplysning blir istället ett riksförbund för sexuellt undertryckande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0