Framtidstro?

En del som är med i Transition - Omställningsrörelsen ser väldigt pessimistiskt på framtiden Oljan och allt annat tar slut snart och då får de få som överlever återgå till att leva på stenåldersnivå, så låter det ungefär. Jag tror inte på det.

Så här ser jag det.

Vi är jordens förvaltare och trädgårdsmästare. Vi kan ta tillvara och använda all den rikedom som finns på jorden. Det finns ett överflöd, det finns så att det räcker till alla.

Det vi som förvaltarna av tillgångarna kan göra och ska göra är att fördela och använda tillgångarna på ett sådant sätt att de inte förstörs och alla får del av dem.

Med hjälp av de kunskaper vi har kan vi bruka utan att förbruka. Vi kan ta tillvara de flödande energikällorna från solen, jorden och vattnet.

Vi kan använda och återanvända materien i ett kretslopp, vi kan vara och måste vara en del i naturens kretslopp. Med vår kunskap och visdom kan vi förvalta och sköta om detta kretslopp så att människor, djur och växter kan leva i överflöd i all framtid.


Kommentarer
Postat av: Josef Boberg

<em>Det här hade jag lika gärna ha kunnat <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/18/materians-varandeprinciper"><strong>tänkt och skrivit själv</strong></A> = <strong>Mitt i prick !</strong> <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2009/05/13/finanskris-eller-dumhetsoptimum/#comment-797">hälsar</A> <A HREF="http://www.spiritwarrior.se/levifrihet.htm"><strong>Josef</strong></A> <A HREF="http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/16/wara-lekaminas-i-kott"><strong>B.</strong></A></em>


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0