Vetenskapens värld


Vetenskapens värld på TV den 24 maj 2011 behandlade många intressanta ämnen. Det var galna elefanter, vilsna planeter och ohållbar tillväxt.

Djur har också männskors känslor , djuren är väl också männskor, ja, det är just vad de är i fablernas värld, i fablernas värld. Så är det också i verklighetens värld enligt Vetenskapens värld på TV. Elefanter som har blivit föräldralösa och har behandlats illa som barn, växer upp och blir ligister när de blir större. De härjar omkring och slår ihjäl noshörningar. Elefanter beter sig som människor som har haft en besvärlig uppväxt.

Även hela planeter kan bli föräldralösa. Astronomer har sett planeter som far omkring i universum utan att de har någon sol att hålla sig till. Kanske vi kan adoptera en sådan föräldralös och vilsen planet? Vår egen planet tycks inte räcka till för oss om vi ska ha fortsatt tillväxt. Det är inte hållbart att ha evig tillväxt på en begränsad planet enligt tillväxtkritikerna och miljövännerna. Då passar det ju bra med en planet extra.

Men, det är nog enklare att ställa om till en mer hållbar utveckling på den jord vi har, skulle jag tro. Att lära upp en helt ny planet att vara människo och naturvänlig är nog ännu svårare än att fixa till ett ekonomiskt system som är hållbart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0