Det krävs ödmjukhet, vishet och lyhördhet av en minoritetsregering.

MP och S blir en minoritetsregering. MP och S har 37,9 % av de giltiga rösterna, 32 % av de röstberättigade och 24% av befolkningen i Sverige bakom sig.

MP är en minoritet i en minoritetsregering. MP har 18 % av regeringen, 5,8 % av de röstberättigade och  4,4 % av befolkningen bakom sig.

Visserligen har den nya regeringen 39,5 % av de röster som räknas bakom sig, men 76 % av befolkningen har inte röstat på dem.

24 % av befolkningen i Sverige fick inte rösta för att de inte är medborgare eller för att de är för unga.
11 % av befolkningen röstade inte trots att de fick rösta.
8,2 % av befolkningens röster gick till ett parti som de övriga partierna är överens om att det inte ska få något inflytande.
3,2 % av befolkningens röster räknas inte för att de partier de röstade på var för små för att få vara med i riksdagen eller att deras valsedel inte godkändes av någon anledning.

Dessutom påverkar de beslut som fattas nu, framtida generationer, djuren och naturen som inte har en chans att göra sin röst hörd.

Det krävs ödmjukhet, vishet och lyhördhet från de som ingår i regeringen och regeringspartierna för att de ska lyssna på alla de som inte kan, vill, får eller törs göra sin röster hörda.

Jag röstade på MP, men 95,6 % av befolkningen gjorde inte det, av olika anledningar. Det är viktigt att alla blir hörd och sedd för att de ska känna sig vara delaktig och berörd, det betyder inte att man behöver hålla med alla, men att de åtminstone har chansen att uttrycka sig på något sätt.

Jag tror att det finns stora brister i kommunikationen mellan människor idag, trots alla moderna kommunikationsapparater och uppkopplingar, eller kanske tackvare. Vi snöar in bara på de som tycker som vi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0