En sansad diskussion behövs.

Jag tror att det ligger någonting i det några säger att utrymmet för en sansad diskussion har under lång tid inte funnits.
Människors funderingar, rädslor och oro har inte tagits på allvar av de etablerade partierna, vare sig det är befogad oro och känsla av utanförskap eller fördomar och förenklingar har de inte lyssnat. När alla signaler om att det finns problem förknippat med integration och invandring avfärdas av de etablerade partierna, då står SD där och lyssnar, bekräftar och förstärker alla rädslor, oro och fördomar. De har de enkla lösningarna.
Jag förstår inte heller att folk tar sig friheten att rösta på ett främlingsfientligt och rasistiskt parti med rötter i nazism, men så är det. Man kan inte bestämma att folk inte får sluta tänka.
Det man kan göra är att lyssna, få dem att tänka efter och ge dem andra perspektiv på frågorna. SD ökar också för att klyftorna har ökat i samhället, många upplever att  "Sverige har gått sönder", det ska inte ignoreras.
Även om det kan vara svårt att förstå hur folk tänker ibland, så blir det inte bättre av att avfärda dem som fördomsfulla dumskallar och rasister, det blir de inte klokare av.
Jag tycker att Centerpartiet bör ta Löfvens utsträckta hand, han är en bättre kompis än vad Reinfeldt var, i alla fall om man ska bekämpa rasism och utanförskap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0