Rasism är ingen åsikt

Rasism är ingen åsikt, rasism är en fördom. Man får ha vilka åsikter man vill, men man kan inte räkna med att bli oemotsagt om man hävdar att ens fördomar ska respekteras som vilken åsikt som helst.
Det är en skrämmande utveckling att fördomar och rädslor får så stor spridning i samhället. Att en sådan som Björn Söder får vara talman i Sveriges riksdag gör att jag börjar tappa  förtroendet för Sveriges riksdag.
Det är inte invandringens fel att Sverige har förändrats. Den borgerliga regeringen lade grunden för SDs framgångar genom privatiseringar, skattesänkningar för de rika, försämringar i sjukkassan och andra nyliberala åtgärder. Människor blev mer otrygga och då kommer SD och skyller på invandrarna och tiggarna, när de istället borde skylla på de som i verkligheten har försämrat välfärdssamhället.
Jag var inte född på 30-talet, men om man läser om hur det var då i Tyskland så kan man känna igen retoriken. Skillnaden är att vi vet nu eller åtminstone borde veta hur illa det kan gå om sådana krafter får fritt spelrum.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0