En permanent hållbar kultur

Det behövs en kultur som kan vara permanent och hållbar. Dagens kultur är mer av en ohållbar kultur där vi festar så mycket vi kan, tills soppan och hela härligheten tar slut. Efteråt kommer domedagen, baksmällan och katastrofen.
Tillväxt är något som ses som positivt och viktig, den ska helst vara stor och ohämmad, utan att den ifrågasätts och förklaras. Ungefär som att ta en sup till, på en fyllefest, baksmällan får du ta i morgon, nu ska vi vara glada och festa.
I verkligenheten är det bara cancerceller som växer ohämmat tills både cancercellen och värden dör. Ska vi också ha ohämmad tillväxt tills världen och vi dör?
Det är bättre att ha en kultur där vi tillfredställer våra verkliga behov samtidigt som det ekosystem vi är en del av förbättras. Vi bör utveckla redskap att skapa en hållbar livsstil.
Om vi vågar vara nakna fysiskt, mentalt, psykiskt och andligt och vågar erkänna fel och brister hos oss själva, samhället, tekniken och systemet, men även det vackra, sköna och kärleksfulla med oss, varandra och vår planet, då kan vi också skapa bästa möjliga förutsättningar för en fantastiskt bra framtid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0