Att hålla visionen om en grön ny värld levande.


Människor kan gå genom eld och vatten, pest och pina om de har ett mål och en mening med det de gör. Därför är det viktigt att ha en vision om hur en ny grön värld ser ut. Ett hot om kommande kaos, död och elände om vi inte omvänder oss och går den rätta miljövänliga vägen, fungerar inte.
Att koncentrera sig på de problem och katastrofer som kan bli följden av nuvarande livsstil kan vara kontraproduktivt. En del förnekar problemen och fortsätter som vanligt. Andra förstår att det kan bli problem, men förskjuter det för att de har inte tid, ork och lust att sätta sig in i det just nu. Den tredje tycker verkligen att någon borde göra någonting och sätter sig ner och väntar på att någon ska göra någonting. Den fjärde blir deprimerad, får ångest, går in i väggen och tar en tablett för att må bättre.
De få som ser både problemen och lösningarna och har visioner som kan förverkligas behöver bli fler. Omställningsrörelsen har en viktig funktion att fylla om de kan få människor och hela samhället att med glädje och framtidstro skapa en hållbar grön ny värld.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0