Kultur och sex

Det finns olika synsätt på sex, kärlek, ålder och lämplighet i olika sammanhang och kulturer. I en del kulturer anses sex som något positivt, hälsosamt och bra, inte som ett utnyttjande av någon.
Om man läser "Kärlekens öar" av Göran Burenhult, så ser man att på Trobriandöarna börjar flickorna med sex i 6-8 års ålder och pojkarna några år senare och det är helt accepterat. Var gränsen mellan vuxen och barn går där, vet jag inte, men de verkar ha en väldigt avdramatiserad syn på sex.
Jag tror att en 14 årig flicka som är van vid nakenhet och kärleksfull beröring är mer mogen för penetrerande sex än vad en 50 årig nunna som är oskuld är.

Taoisterna anser att kvinnors och mäns sexualitet inte alltid stämmer så bra om man inte behärskar tekniken. Därför rekommenderar man att äldre män med potensproblem skall njuta av yngre kvinnor, som kan egga dem. Men man säger precis på samma sätt att yngre män skall vara med äldre kvinnor på grund av att äldre kvinnor har större lust på grund av sin säkerhet, sina erfarenheter och självkännedom, samtidigt som de också kan ha  nytta av en man med bättre erektion och kondition. Äldre män orkar helt enkelt inte med sina äldre kvinnor om de inte har tränat och har en bra kondis.
Det är den kärleksfulla närheten och lykänsligheten som är det viktiga oavsett ålder om man ska ha penetrerande sex. Den vuxne som har den känsligheten tror jag inte har penetrerande sex med barn. Däremot är beröring, massage och kramar mellan samtyckande individer positivt oavsett ålder. Massage i skolan och på dagis frigör oxytocin och gör barnen lugna, trygga och de får en positiv kroppsuppfattning. Jag tror också att de då får en större självtillit och kan säga ifrån om något känns obehagligt.
Det jag tycker blir fel med en fokusering på lagar, övergrepp och utnyttjande är att det skapar en onödig rädsla och misstro mellan människor och mellan vuxna och barn.
Jag är naturist och ser hur människor av båda könen och alla åldrar kan vara nakna tillsammans helt naturligt utan att det är något konstigt med det. Men, även inom naturismen i Sverige finns det en påverkan av pedofil debatten. Tyska och Holländska familjer har en mer avspänd inställning till nakna människor i alla åldrar än vad svenska familjer har.


RSS 2.0