Tillväxtberoende


Vårt samhälle verkar vara tillväxtberoende. I fjol var det ett bra år, då var det hög tillväxt. I år varnar man för att det blir lägre tillväxt. Trots att det är ännu bättre i år om man mäter BNP än det var ifjol så klagar man. BNP har ökat nästan varje år sedan början av 1980-talet.

Mer prylar, större konsumtion gör oss inte lyckligare. När de grundläggande behoven är tillgodsedda ökar inte lyckan med ekonomisk tillväxt. På 70-talet nådde västvärlden den nivå då ekonomisk tillväxt inte längre ökade människors lycka.

Det är en brist i vårt samhälle att ökad tillväxt verkar vara det viktigaste målet för politiken. Dels är det väldigt materialistiskt, dels tror jag inte att man kan räkna BNP och pengar på det sätt man gör. När automation och datorer blir effektivare och det går åt färre människor för att göra samma sak, hur räknar man då BNP? Blir det ett ökat BNP bidrag från en industri som ökar produktionen men minskar personalen?

Om vi handlade rekordmycket ifjol, varför ska vi då köpa ännu mer i år? Har vi inte tillräckligt mycket prylar redan?


Polyamorösa och jämnställda

Polyamorösa och jämnställda

En jämnställd värld är där män, kvinnor, barn och ungdomar är fria och naturliga, utan att bli förtryckta av någon eller förtrycker någon. Människor har kärleksfulla möten med varandra utan att binda upp eller begränsa varandra. De är eller kan vara nakna, fysiskt, mentalt, själsligt och andligt utan att känna skam eller rädsla. Kärleksfyllda jämnställda människor vet att de själva och andra kan känna attraktion och kärlek till många människor samtidigt. De begränsningar och överenskommelser som görs frivilligt mellan kärleksfulla parter beror mer på att tid och möjligheter inte räcker till till alla, än att det är den enda eller de enda som personen känner kärlek till.

Fria människor bejakar sig själva och sköter om sina kroppar. De älskar att älska, men är inte beroende av någon annan, av sex eller något annat.

Fria självständiga kvinnor som bejakar sig själva, sina kroppar och sin sexualitet älskar män med öppna hjärtan och sköten. De utstrålar skönhet, sensualitet och balans. Deras kärleksfulla energi flödar och de blir de gudinnor alla kvinnor är menade att vara.


En ny tid

Det är en ny tid eller new age som en del säger. Moderna människor tar till sig nya kunskaper och intryck. Moderna människor lyssnar inte på väckelsepredikanter som pratar om mörker och ondska.

Tiden när folket trodde på och följde en predikant är förbi. Nu vill människor tänka själva, de vill vara kloka gummor och gubbar som är upplysta och personlighetsutvecklade. De vill ha andlig tillväxt med hjälp av yoga, meditation och mycket mer. Det är så mycket nytt och gammalt som blandas att det är svårt att veta vad man ska tro på. Då är det risk att man gör det lätt för sig, ansluter sig till någon lära som säger sig veta sanningen och slutar att tänka själv.

Vilka det är som är falska och förvillar och vilka som inte är det, är inte så lätt att veta. Allt som är nytt är inte fel, allt gammalt är inte rätt. Bibeln tolkas olika av olika riktningar, vilken inriktning är rätt? Det kanske finns fel i Bibeln också, eller är den felfri? Kanske finns läror och visdomar i andra kulturer och traditioner som är lika mycket sant? Eller finns det bara en enda rätt tolkning av Bibeln, Gud och sanningen?

Det man kan göra är att acceptera att man inte kan veta och förstå allt. Att livet är ett mirakel och mysterium, ta till sig det man kan och lämna resten och med vishet och en kärleksfull inställning meditera över livets mysterier.


Politiker retoriker och tantramassage

I vårt grannland Tyskland är det tillåtet med tantramassage. Där finns det skolor och institut för tantramassage.

Det som skiljer vår utveckling i Sverige från Tyskland tror jag är vissa politikers och feministers trixande med ord. Om sex blir förknippat med skam och utnyttjande istället för njutning och naturligt, så får man helt andra associationer.

Politiker är ordtrixare, eller retoriker som det kallas om man lär sig konsten att övertyga andra. De som har en egen negativ inställning till sexualiteten och kroppen, kan få andra att tänka och känna på samma sätt, genom att använda negativa ord, när de talar om sex.

Vi i Sverige har en tendens att bete oss som en skock får. Alla springer åt samma håll, samtidigt, men ingen vet egentligen varför. Om man lyckas skrämma upp folket med skräckskildringar om sexslavar, pedofiler, HIV, kvinnomisshandel, m.m. då blir alla rädda och ropar på lagar, förordningar och stränga straff. Ingen vågar säga emot och balansera upp debatten.

Nu när det finns möjligheter för fler att göra sin röst hörd genom Internet, kan vi ändra på debattklimatet. De som har blivit föraktade av samhället, kan ge sin syn på saken, utan någon åsiktsmaffia som hindrar dem. De kan använda ord som bättre speglar deras egna erfarenheter och åsikter. De kan ta kontakt med likasinnade och stödja varandra.

Vi kan gå in på hemsidor och bloggar från andra länder och få perspektiv på vår lilla ankdamm, som Sverige faktiskt är, om vi jämför med övriga världen. Vi är faktiskt bara 1,5 promille av världens befolkning, det vore konstigt om just vi hade kommit på den enda  moraliskt rätta inställningen i frågan om sexuella tjänster. Vi är de enda som har vår typ av lagstiftning på området, vad jag vet.


Skola, betyg och kreativitet

Barn har en lust att lära sig och upptäcka världen från början, tror jag. Men människor är olika, både barn och vuxna människor är olika varandra. En del är intresserad av sport andra är intresserad av datorer, andra är intresserad av motorer.

Det skolan är dålig på, är att ta tillvara var och ens talanger, intressen och förutsättningar. Om alla ska passa in i en och samma mall, blir det bara medeleleven som passar in. Men eftersom ingen egentligen är medelsvensson så passar den inte in på någon egentligen.

Skolan borde utgå från varje elevs intressen och talanger. Till exempel, den som är intresserad av traktorer och motorer, borde få fördjupa sitt intresse. Om han lär sig översätta en engelsk traktor manual, så lär han sig engelska. Om han lär sig hur en traktor fungerar så lär han sig teknik, fysik och matematik. Traktorns historia och ursprungsland, blir historia och geografi. I svenska kan han få skriva en uppsats om sitt framtida liv som traktorförare. Efter ett tag kanske han kommer på att det finns mer än traktorer som är intressant i världen. Utgående från sina erfarenheter att han kan och är duktig på det han gör, så kan han ta till sig all annan information som han är intresserad av också.

En elev som har problemföräldrar, kanske bara mår dåligt, känner sig ledsen, rädd och oälskad, tänker på det hela tiden och kan inte koncentrera sig på någonting. En sådan elev måste få tömma ur sig sina tankar och bekymmer, innan hon kan ta till sig några nya kunskaper. Att få massage och samtal med någon som lyssnar, kan hjälpa henne att må bättre.

En skola med en individuellt anpassad studiegång, där ifrågasättande och egna teorier och upptäckter uppmuntras, skulle skapa ett kreativt framtids samhälle med friska människor som mår bra. Eftersom mängden kunskap i världen ökar oerhört mycket på alla områden, är det oerhört svårt att bestämma att bara den lilla bit som man har bestämt att man ska lära sig i ett visst ämne ett visst år, ska ingå för att få ett visst betyg.


Filosofera, meditera och massera

I dagens samhälle där det finns så många datorer, automatiska maskiner och snabba transporter behöver vi inte stressa så mycket egentligen. Vi måste lära oss att ta det lugnt.

Vi kan inte hinna med att se alla TV program, vara med överallt och ha alla prylar ändå. Vi måste lära oss att prioritera och tänka efter vad vi själva behöver och vill ha. Vad är viktigt för oss? Låter vi oss styras av reklamen? Grannarna? Arbetskamraterna?

Kan du stanna upp, tänka efter, bara vara, filosofera, meditera, få och ge massage? Det borde finnas tid till det. Tänk vad fort det går att skriva ut en A4 sida nu med en skrivare, jämfört med en skrivmaskin förr, för att inte tala om hur snabbt det går att ändra om man skriver fel. Det tillverkas prylar på löpande band, utan att en enda hantverkare behöver röra dem en enda gång med sin hand. Vad snabbt vi kan förflytta oss på motorvägen nu, jämfört med när vi hade häst och vagn. Tiden som blir över kan vi ägna åt att lära känna varandra och oss själva.

Det de borde lära sig i skolan är att prioritera och filtrera alla intryck som sköljer över dem. En stunds massage och meditation varje dag skulle vara obligatoriskt. Att rensa ut allt gammalt skräp först, är en förutsättning för att man ska kunna och vilja lära sig något nytt.


Tantramassage

Är tantramassage tillåtet i Sverige? Tantramassage är helkropps massage där även könsdelarna ingår. Var går gränsen mellan betald tantramassage och prostitution?

Det är verkligen synd om den svenska prostitutionslagen hindrar svenskar från att uppleva tantramassage av professionella utövare. I Tyskland finns det tantrainstitut där man både lär ut tantramassage och kan få tantramassage.

Det är bra för hela kroppen och själen att få uppleva en tantrisk massage. Vi i Sverige måste bli mer öppna för sambandet mellan kropp och själ. Den sexuella energin spelar en stor roll för människors välbefinnande. Sexualiteten bör vara en kärleksfull dans mellan manliga och kvinnliga energier. Tantramassage ger en möjlighet att få igång dessa energier.

Oxytocin kroppens källa till lugn och ro är ett hormon som frigörs vid beröring och sex. Jag tror att tantramassage ger stora mängder av oxytocin.

Tänk om svenska män lärde sig kärlekens tao, tantramassage och tantrasex. Då skulle de kunna ge sina kvinnor timmar av tillfredställande sex och massage. Det skulle bara vara de mest rabiata manshatande radikalfeministerna, som skulle stå emot och säga nej till en sådan behandling, tror jag.

Problemet är att de flesta i Sverige inte vet vad det handlar om och därför inte vet vad de går miste om. Jag tror att ju fler som får erfarenhet och förstår möjligheterna, ju fler kommer att vilja ha det. I Tyskland är det väldigt populärt med tantramassage, om man går efter antalet sidor på Internet som handlar om tantramassage.


RSS 2.0