Politiker retoriker och tantramassage

I vårt grannland Tyskland är det tillåtet med tantramassage. Där finns det skolor och institut för tantramassage.

Det som skiljer vår utveckling i Sverige från Tyskland tror jag är vissa politikers och feministers trixande med ord. Om sex blir förknippat med skam och utnyttjande istället för njutning och naturligt, så får man helt andra associationer.

Politiker är ordtrixare, eller retoriker som det kallas om man lär sig konsten att övertyga andra. De som har en egen negativ inställning till sexualiteten och kroppen, kan få andra att tänka och känna på samma sätt, genom att använda negativa ord, när de talar om sex.

Vi i Sverige har en tendens att bete oss som en skock får. Alla springer åt samma håll, samtidigt, men ingen vet egentligen varför. Om man lyckas skrämma upp folket med skräckskildringar om sexslavar, pedofiler, HIV, kvinnomisshandel, m.m. då blir alla rädda och ropar på lagar, förordningar och stränga straff. Ingen vågar säga emot och balansera upp debatten.

Nu när det finns möjligheter för fler att göra sin röst hörd genom Internet, kan vi ändra på debattklimatet. De som har blivit föraktade av samhället, kan ge sin syn på saken, utan någon åsiktsmaffia som hindrar dem. De kan använda ord som bättre speglar deras egna erfarenheter och åsikter. De kan ta kontakt med likasinnade och stödja varandra.

Vi kan gå in på hemsidor och bloggar från andra länder och få perspektiv på vår lilla ankdamm, som Sverige faktiskt är, om vi jämför med övriga världen. Vi är faktiskt bara 1,5 promille av världens befolkning, det vore konstigt om just vi hade kommit på den enda  moraliskt rätta inställningen i frågan om sexuella tjänster. Vi är de enda som har vår typ av lagstiftning på området, vad jag vet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0