Livsenergin

Jag tror att den sexuella energin och livsenergin är den samma. Många massageformer är till för att få livsenergin att flöda. Spänningar och blockeringar släpper, kroppen , musklerna och själen slappnar av. Det behöver inte upplevas som något sexuellt, men om och när det händer och till och med en orgasm inträffar är det en positiv händelse, inte något negativt.

Det kan också vara så att energin flödar och skapar villkorslös kärlek och en känsla av andlighet. En förutsättning för att flödet ska fungera är att man bejakar alla delar av sig själv. Att våga vara naken fysiskt, mentalt, själsligt och andligt.

En kultur och föreställningsvärld där sex ses som något syndigt, skamligt och förkastligt. Liksom en inställning att män är djur och att sex är ett övergrepp på oskyldiga kvinnor, är inte i överensstämmelse med människans medfödda natur och möjligheter.

Människan är en sexuell och andlig varelse från födseln. Att förneka det leder till onödiga komplikationer för enskilda människor och samhället. Den gamla kristna västerländska kulturen har förnekat och förhindrat människor att bejaka sin natur. Det har skapat mycket våld, förtryck och lidande.

Trots Jesus predikan om att älska sin nästa, till och med sina fiender, att inte dräpa utan vända andra kinden till och att göra mot sin nästa som man själv vill bli behandlad, har "kristna" förorsakat mycket lidande och död.

Jag kan inte köpa hela det "kristna" paketet och acceptera allt de har gjort och sagt, men jag kan inte heller förneka de läror och gyllene regler som Jesus lärde ut.

Vi måste använda vårt förnuft och vår känsla och ta till oss det bästa delarna ur olika traditioner, kunskaper och erfarenheter som finns i världen. På samma sätt som man inte kan köpa hela paketet av en lära kan man inte heller förkasta det hela.

Var och en måste klättra upp för berget själv. Att få ett färdigt paket serverat för sig eller att med hjälp av helikopter bli lyft till bergets topp är att gå miste om de lärdomar som är viktiga för att förstå budskapet. Det är därför en organiserad religion oftast blir förstelnad och fel. Anhängarna följer en fastslagen sanning utan att tänka själva. Att bara svälja det andra har sagt leder oundvikligen till missförstånd. Utan tvivel är man inte riktigt klok, som Tage Danielsson sa, det stämmer.


Kommentarer
Postat av: BunnyJ

Hej!
Fann din blogg bland kommentarerna på Tantra Blog. Har läst dina inlägg och tycker om det du skrivit.
Mvh BJ.

2008-03-19 @ 16:31:22
URL: http://bunnyjblog.wordpress.com/
Postat av: Ninni

Det är nästan så jag vill ta ordet "amen" i min mun efter ditt kloka inlägg.;) Väl formulerat.

2008-03-23 @ 14:12:32
URL: http://minatankar1.wordpress.com/
Postat av: Bengt

Tack för uppskattningen Bunny J och Ninni.
Det ni skriver på era bloggar är också bra och intressant.

2008-03-24 @ 11:11:41
URL: http://bengtoalmstedts.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0