Politikerna kör sina egna race.


Irland röstade nej till Lissabonfördraget, då föll fördraget, vad jag förstår. Varför ska då Sveriges riksdag rösta om ett dött förslag? Bryr de sig inte om att en folkomröstning har sagt nej till förslaget?

Om EU får för stor makt, så spelar det ingen roll vad vi tycker, de gör som de vill. Då kan de borra efter och bryta så mycket uran de vill utan att vi kan protestera.

Om vi ska vara med i EU ska det i så fall vara ett samarbete mellan självständiga länder, annars är det bättre att gå ur.

Politiker säger att det är på landstingsnivå som beslutet om regionstillhörighet ska avgöras. Inte ens kommunpolitiker har något att säga till om.

Ju längre det är mellan människorna och de som ska utföra och drabbas av besluten desto fler missförstånd, misstag och byråkratisk tröghet blir det. Var finns det folkliga kravet på att landsting ska slås ihop till stora regioner? De klagomål jag har hört på landstinget är snarare att det är för centralstyrt som det är nu, hur ska det då bli om det blir ännu större? Ett regionalt samarbete mellan självständiga landsting är bättre än en stor sammanslagen region. Centerpartiet är oenigt i regions frågan, en gång i tiden var Centerpartiet för decentralisering, har de övergivit den politiken?

Politiker på högre nivåer kör över folket. Politikerna är vald av folket för att representera dem och deras åsikter, inte för att köra sina egna race.


Kommentarer
Postat av: Josef Boberg

Hmmm... - Så här skall det väl vara i en åt hållet varande Demon-Krati - eller ?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0