Konspirationsteorier

Konspirationsteorier går för långt. Visst är det så att människor med ett gemensamt intresse vill samarbeta för att få sin vilja igenom, men någon stor konspiration tror jag inte på.

Det kan ändå vara intressant att gå in och undersöka hur vi påverkas av olika människor, händelser och föreställningar. En del grupper har mer inflytande än andra. Hela kulturer och samhällen kan påverkas av ett fåtal som har stort inflytande. Det är bra och viktigt att uppmärksamma och kritiskt granska vad som händer i samhället.

I en värld som snabbt förändras mister de gamla institutionerna och maktcentren överblicken, kontrollen och makten över utvecklingen. I det läget är det frestande att försöka återta kontrollen med olika övervakningsmetoder.

Datorer, övervakningskameror, kontokort, GPS, m.m. gör det lätt att få information och samla uppgifter om alla människor. Faran med all den informationen är att grupper av människor kan använda den för sina egna syften. Politiker, kapitalister, poliser och myndigheter kan använda den informationen till att styra och manipulera samhället och enskilda människor.

David Icke är en känd konspirationsteoretiker. Hans teorier går för långt och blir inte trovärdiga. Faran med sådana konspirationsteorier är dels att de blir avfärdade som tokerier och de bakomliggande verkliga problemen inte blir varken lösta eller trodda. Det kan också bli så att konspirationsteorin i sig blir ett projekt att fastna i. Att bygga sitt liv på att intressera sig för och bygga upp olika komplicerade samband och teorier kan bli ett livsprojekt.


Kommentarer
Postat av: Christian "Dunderbar"

Hejsan hej på dig!!!



Som du säger kan man lätt fastna i de där tankarna...är det inte vad en del gör som sedan blir psykiskt sjuka, vågar inte gå på stan för de har fått för sig både det ena och andra? ler



Men det är helt klart intressanta tankar, men man får verkligen se upp så man inte kör in sig i ett hörn där man lätt fastnar...



Ha det bra!!!

2009-01-13 @ 10:28:20
URL: http://www.dunderbar.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0