Gammelmedia

Kan man lita på gammelmedia? DN, Svenska Dagbladet, Kvällspressen får stora inkomster från annonsörer och pr-firmor.

Vilka äger dessa tidningar? Är det inte stora företag och kapitalister, som ligger bakom dessa tidningar.

Kan de ha en oberoende kritisk granskning av samhället?

Nu har ett krig startat mellan bloggosfären och gammelmedia. DN menar att FRA-motståndet var regisserat av PR-byråer och avlönade opinionsbildare. Som man känner sig själv känner man andra. DN och deras avlönade journalister och ledarskribenter kan inte tänka sig att någon skriver något eller engagerar sig i något utan att få betalt.

Det är ett problem överhuvudtaget om tidningar, TV och radiokanaler ägs och styrs av ett fåtal. Det blir lätt en ensidig inriktning även om de kallar sig oberoende liberal eller något liknande. När världen förändras snabbt, kan något som anses vara udda, ointressant och banalt bli något genombrytande vetenskapligt framstegsvänligt viktigt.

Något som i Sverige anses vara en självklarhet, socialt och politiskt, kanske i andra länder betraktas på ett helt annat sätt.

En frihandel, kan av andra ses som en frihet för storföretagen att styra världen och tjäna pengar på de fattiga.

Social utveckling kan tolkas som att kulturimperialister tvingar på människor en västerländsk levnadsstil och förtrycker ursprungsbefolkningar.

Stockholms Fria Tidning och Fria Tidningen är mer oberoende av gamla makteliter. I de tidningarna finns det mycket att läsa som inte går att läsa i andra tidningar. Men de skriver själva, lita inte på någon, inte ens på oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0