En utvecklad kultur

Människan är en andlig och sexuell varelse. En utvecklad kultur tar tillvara och bejakar båda sidor. Det blir obalans och ohälsa hos människor om inte både kropp och själ får bejakas i harmoni. En värld där vetenskap, andlighet, kropp och själ förenas skapar en livsfrämjande kultur.

Religioner har koncentrerat sig på själen och andlighet, något abstrakt som inte går att ta på. Vetenskapen, sjukvården och ekonomerna har handlat om det fysiska, materiella. Det blir ingen helhet. En kultur som förenar alla delar blir till en hållbar hel kultur en "helig" kultur, där hela människan tas tillvara.

Konsten, musiken, litteraturen, teatern och filmen kan hjälpa till att förena alla delar. De kan ge förebilder, väcka tankar, överskrida gränser och vara med att forma världen.

Sexualiteten är något som är gränsöverskridande, det är en blandning av kropp, själ, kärlek, skönhet och mycket annat. En religion som inte bejakar sexualiteten och kroppen tappar sina rötter och förankringen i den jordiska verkligheten. Pornografin skapar en ytlig sexualitet som bara blir en fysisk kommersiell, handelsvara eller kroppsdyrkan och tappar känslan, kärleken, gemenskapen.

För att få en balans och helhet, krävs det att människor kan förena njutning och medvetenhet, jord och himmel, ande och materia. De skillnader som har varit mellan vetenskap, religion, jordiska njutningar och andlighet bör överbryggas. Det är den föreningen som kulturen kan hjälpa till med att skapa.

De hinder som finns för att vi ska kunna skapa en helhetskultur bör rivas.

Att erfarenheter och kunskaper överförs både i teori och praktik från lärare till elev, från professionell till amatör, från äldre till yngre, det är något som kan tillämpas även på den fysiska kärlekens område. Lagstiftning och attityder som motverkar den kunskapsöverföringen bör ändras och tas bort.

En arg, ung och engagerad tjej, Hanna Wagenius har uppmärksammat problemet med den sexköpslag som finns. Hon har fått CUF med sig och får stöd av många andra. De som arbetar professionellt med sexualitet och deras kunder/klienter bemöts positivt av politiker, myndigheter och allmänhet i en utvecklad kultur.

Man kan inte förbjuda sexualiteten, den är en del av människans natur. Att med lagar försöka reglera hur människor beter sig sexuellt är att förskjuta den och människor till kriminella kretsar, där den och de inte hör hemma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0