Erotisk tillväxt


Man pratar om ekonomisk tillväxt, att det är så viktigt. Det ska vara en ökad omsättning av varor och tjänster. Det vi borde ha är en ekologisk och erotisk tillväxt, det vore mer logiskt.
Den ekonomiska tillväxten är inte relevant i en tid och i en värld där robotar och datorer tar över en hel del av produktionen av varor och tjänster. Om vi dessutom skaffar solceller och vindkraftverk så behöver vi inte köpa energi heller. De flesta har redan mer prylar och maskiner än de hinner använda, varför ska de då köpa ännu mer?
Det vore bättre att ha ekologisk tillväxt, mer gröna skogar och ängar, mindre öken skulle vara en bättre målsättning för samhället. Mer fisk i havet, mer träd i skogen och morötter i trädgården. Att vidta åtgärder för ökad tillgång av näringsämnen för de gröna växterna skulle ge en mer harmonisk värld än att skapa konstgjorda arbetstillfällen för att få ökad tillväxt i pengacirkulationen.
Erotisk tillväxt skulle kunna vara ett mått på ett ökat utbyte av kärleksfulla möten. En stimulering av de faktorer som gör att människor möts och lär känna varandra tror jag ger större tillfredställelse för mänskligheten än ekonomisk tillväxt, åtminstone i den ekonomiskt rika delen av världen. Om erotisk tillväxt skulle vara ett av samhället prioriterat område då vore de som har kurser om sex och samlevnad vara de personer som de flesta såg upp till som föredömen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0