Trendrapport: Allt mer elenergi från solen

”Solenergi står idag för i storleksordningen 0.1% av världens tillgång på primärenergi” Det beror på hur man räknar. Man kan också säga som Vattenfall skriver om solenergi
”Den mängd energi som når jorden varje dag i form av solljus motsvarar omkring 15 000 gånger den totala energiförbrukningen i världen. Om man kunde tillvarata bara en bråkdel av solenergin och omvandla den till el skulle man kunna lösa mycket av energiproblemen i världen.”
Det kallar jag tillgångar till primärenergi som heter duga. Och man har nu utvecklat metoder för att ta tillvara den energin. Om man ska para hopp och oro med realism och fakta, så bör man se på de nya fakta som kommer fram och inte titta i backspegeln om hur det har varit. Det är som att titta bakåt på den vinter som har varit och låta bli att så frön i tron att det är ingen idé att så några frön de kommer bara att frysa ihjäl ändå.

Trendrapport: Allt mer elenergi från solen
Italien fick 8 procent av sin el från solceller i fjol. Tyskland och Grekland runt 7 procent. Solel står för första gången för mer än 1 procent av den globala elförbrukningen.
http://www.nyteknik.se/nyheter/solceller-sprider-sig-over-varlden-6343581

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0