Att sköta sig själv och skita i andra,

Sköta sig själv och skita i andra, hör man ibland. Vad menas med det?
Det kan tolkas på olika sätt.
Det är bra att sköta om sig själv och att andra får sköta om sig själva. Men ibland kan människor behöva hjälp att sköta sig, då är det inte bra att skita i dem.
En del sköter inte om sig själv, äter för mycket eller fel mat, super, röker, sitter still och knarkar. Sedan klagar de på att sjukvården skiter i dem och inte gör dem friska.  
Om människor verkligen bejakade de möjligheter som finns skulle de inte missbruka den kropp de har. De skulle ta tillvara livsenergin och bejaka den glädje och njutning som den kan ge. Män och kvinnor kan samarbeta och ha en trevlig samvaro och bara vara som de är, naken till kropp, själ, ande och mentalt. Att röra på sig, vila, arbeta och äta på ett sätt som är bra för hälsan borde vara viktigare än att stressa för att få en status och yttre framgång att visa upp för andra.
Det finns de som har hög lön och gör av med alla pengar på sådant som förstör miljön, naturen och klimatet. De lämnar över skiten till andra, i nutid och till kommande generationer. De bokstavligen skiter i och på andra. I det fallet är det inte bra att skita i andra.
Det finns de som med hot och våld försöker tvinga andra att tro, tänka, tycka, känna och bete sig på ett visst sätt. De inte bara sköter sig själv, de skjuter andra också. De borde verkligen sköta sig själva och skita i andra.
Det kanske också har hänt i något slags språkligt missförstånd att någon säger sköt dig själv till någon och han sköt sig själv.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0