Arbetsförmedlingen


Först gör de Arbetsförmedlingen till en kontrollinrättning för att kolla att de arbetslösa söker de antal jobb som de har bestämt. All den kontrollen tar så mycket tid att de inte hinner förmedla några jobb. Arbetsgivarna undviker att gå till arbetsförmedlingen för att slippa alla ansökningar från människor som söker för att de måste, men varken har vilja eller kompetens för jobbet. Sedan dyker det upp privata aktörer som tar grädden på moset av arbetsökande och förmedlar arbeten. Problemet blir att det blir miss matchning dels för att arbetsökande och arbetsgivare inte hittar varandra för att de går till olika aktörer, inte vet av varandra eller inte finns på orten och att de svårplacerade blir över och hamnar mellan stolarna.
Sedan klagar man på arbetsförmedlingen att de inte förmedlar jobb. Om man ger Arbetsförmedlingen förutsättningar och resurser så skulle de klara av jobbet bättre och både samhällsekonomin och människorna skulle tjäna på det. Som det är nu tjänar en del bemanningsföretag pengar och de arbetslösa förlorar pengar, livsglädje och ork.
Om vi får medborgarlön och slopar kontrollerna och alla arbetsgivare gick till arbetsförmedlingen skulle missmatchningen minska, fler skulle hitta passande arbeten och arbetsgivarna skulle slippa en massa onödiga jobbansökningar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0