Åt vilket håll ska vi gå?

Nu är det valtider, åt vilket håll ska vi gå, höger, vänster, framåt eller bakåt? Ska vi välja rädsla eller kärlek? Miljö och klimat eller forsätta bränna olja och kol?
Högersidan vill belöna de rika, starka och friska som har arbete och straffa de sjuka, svaga arbetslösa. De vill till och med straffa de skolor, kommuner och landsting som inte når de mål som har satts upp. Lägre skatt, mer privatiseringar och avregleringar är deras politik.
Vänstersidan vill hjälpa de sjuka, svaga och arbetslösa. De vill hjälpa skolor, kommuner och landsting som inte når målen. De vill höja skatten för de rika och stoppa vinstintressen i vård, skola och omsorg.
SD är rädd för främlingar, invandrare, muslimer, hbtq-personer, feminister, vargar, nutiden, framtiden och  massmedia, speciellt P3. SD vill tillbaka till hur de tror att det var förr, på den gamla goda tiden, när det var folkhem och kyrkan stod mitt i byn. Det har nog blivit lite fel när de tittat i backspegeln, det var inte högern som stod för folkhemmet genom skattesänkningar, det var socialdemokraterna med högre skatter.  I den kristendom som kyrkan står för är ett grundläggande budskap att man ska hjälpa och älska sina nästa, inte att man ska slänga ut de som flyr och behöver hjälp och skydd. Det där med klimatet, det får andra sköta, någon annan stans i andra länder tycker SD.
Den heta sommaren, plast i haven och brinnande skogar kan påverka väljaropinionen. Det kanske är fler som funderar på om det ligger något i det där som sägs om miljö, klimat och energifrågor. Kanske inte materiell tillväxt, mer av allt och oftare, är det viktigaste trots allt.
Förutom de 8 partier som sitter i riksdagen i dag, så finns det 31 partier till att rösta på. Ska vi välja de gröna, röda, blåa, bruna, rosa, svarta, lila eller något annat? I vilket fall som helst blir det nog en blandning av olika kulörer i kommande regering, inget parti lär få egen majoritet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0