Tidöavtalet för Sverige bakåt i tiden

Kungens valspråk är För Sverige – i tiden.

Regeringens valspråk kunde vara att föra Sverige bakåt i tiden. Tidöavtalet är ett avtal som gör tvärtemot det som borde göras.

De satsar på kärnkraft fastän det är dyrt och tar lång tid förutom att det fortfarande är riskfyllt. De försvårar för vindkraften, trots att det är den snabbaste och billigaste sättet av få ny el.

Att ta bort bonusen till elbilar och minskningar i reduktionsplikten försämrar allvarligt möjligheterna att nå klimatmålet.

Regeringspartierna och Sverigedemokraterna har kommit överens om att höja momsen på reparationer av cyklar, skor, lädervaror, kläder. Det motverkar omställningen till en cirkulär ekonomi.

I en tid när klimat- och miljöfrågorna kräver större politiskt ledarskap lägger den nya regeringen ner miljödepartementet.

Nu när det behövs mer utbildning för att ställa om till en fossilfri framtid är det risk att det kommer att handla om inskränkningar än tillskott och utveckling av såväl studieförbund som folkhögskolor, med tanke på SD:s återkommande kritik mot såväl studieförbund som folkhögskolor.

Om man vill att integrationen ska förbättras och att samhället ska bli mer inkluderande, då borde utbildning prioriteras.

Regeringspartierna vill också begränsa rätten till tolk för personer med uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0